House in Itu / Studio Arthur Casas

By

first_img “COPY” Area:  950 m² Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyAbout this officeStudio Arthur CasasOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodItuBrazilPublished on March 13, 2013Cite: “House in Itu / Studio Arthur Casas” [Casa Itu / Studio Arthur Casas] 13 Mar 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumPlasticsMitrexSolar SidingMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownEnclosures / Double Skin FacadesCupa PizarrasCupaclad® 101 Random in Les PalmiersUrban ApplicationsIsland Exterior FabricatorsPublic Safety Answering Center II Envelope SystemConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – Ridgelight 25-40°Porcelain StonewareGrespaniaPorcelain Tiles – Coverlam ImperialWindowspanoramah!®ah! Vertical SlidingFastenersSchöckConcrete Façade Fasteners – Isolink®CarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Arena®CoatingsFormicaLaminate – ColorCore®2More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Houses “COPY” Brazil Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SG+ 17 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/343200/house-in-itu-studio-arthur-casas Clipboard Projectscenter_img Copy•Itu, Brazil Manufacturers: BTicinoContractor:EB Malucelli ConstrutoraConsultants:Systemac (Structural Engineer), Kitchens (Kitchen), Luis Carlos Orsini (Landscape), La Lampe (Lighting)Suppliers:G Moveis Especiais (Millwork), Mekal (Inox Steel), Arthur Decor (Sun Shades), De Aluminio (Frames), Metalbagno/Deca (Metal), NPK (Stones), Altero/Floresta (Hardware), BTicino (Electric Hardware Finishings), Jatoba (Mosaic Tiles), Vallve (Bathtubs), Prima Matéria (Solum Paint Facade)Interior Design:Casual; Micasa; Varuzza; Nanni Chinelatto; Atelier Ricardo Fasanello; Dpot; Arthur Decor; Emporium Cortinas; Passado Composto.Leading Architect:Arthur CasasDesign Team:Alexandra Kayat, Regiane Khristian, Renata AdoniCity:ItuCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsText description provided by the architects. Located about an hour from São Paulo, the house in Itu is a refuge for a young couple with children. A prime position on the banks of a small lake and the presence of a large yellow ipe tree led us to create a house that takes maximum advantage of the landscape. Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGRecommended ProductsWindowsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Unit-Glaze SystemWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40WindowsJansenWindows – Janisol PrimoThe floor plan in L shape divides the house in a simple way: the main volume contains the children ́s room in the ground floor, a courtyard next to the home theater forms an intimate living room, a large living room opens onto the terrace and garden , erasing the boundaries between inside and outside. Above this volume are situated the master suite and a gym.  Save this picture!PlanIn the secondary volume are the dining room, kitchen and the service areas. On the first floor of this volume are the guest rooms. Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe house is marked by horizontality and fluidity between the spaces. The entry is made at the point where the two volumes converge; a low-ceiling guides the look to the external landscape. On one side the stone floor of the dining room goes towards the terrace, gradually merging into the garden. The living room is at a slightly lower level and has a higher ceiling. A tree trunk dominates this space, covering the single column present in the room. The windows slide completely and are hidden inside the walls, bringing the terrace and landscape into the house.  Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe wood floor and ceiling give a warm and domestic aspect to that space that is merged with nature. A second terrace room was created under the pergola in continuity with the living room. The whole side of the volume is dominated by a large wooden deck and a swimming lane, integrated with the landscape by rocks that penetrate the pool. Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe old Yellow Ipe tree was preserved and merges with the architecture; a staircase was created aligned with that tree to connect the deck with the first floor. Several pathways are possible between inside and outside, being one of the most strong characteristics of the plan. Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGCovered in cumaru wood and painted with a colour that uses the local earth, even though it contains a large volume the house holds a discrete insertion in the landscape, its strong horizontality in dialogue with the tree canopies that surround the site. Save this picture!SectionProject gallerySee allShow lessPatricia and Phillip Frost Museum of Science / Grimshaw ArchitectsUnbuilt ProjectThe Rise of the Endless CityArticles Share Architects: Studio Arthur Casas Area Area of this architecture project House in Itu / Studio Arthur Casas ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/343200/house-in-itu-studio-arthur-casas Clipboard ArchDaily House in Itu / Studio Arthur CasasSave this projectSaveHouse in Itu / Studio Arthur Casaslast_img read more